Leuke dingen bestaan er die je kunt doen om van een badkamer een echte spa te maken, we willen graag met jou doornemen wat dit inhoudt. Lees snel met ons mee en laat je inspireren. We hebben overigens nog veel meer leuke blogs voor je om te lezen op onze site, dus doe er je voordeel mee. 

Emoties oproepen 

De keuze van een kleurenschema is een belangrijk onderdeel van elke thuisspa omdat het bepaalde emoties op kan roepen. Donkere kleuren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om warmte te creëren, terwijl lichtere kleuren de ruimte groter laten lijken. Begin met het kiezen van een basiskleur en kies vanuit daar een kleurenschema dat erbij past. 

Kies voor de juiste materialen

Bij het samenstellen van het totaalbeeld van een thuis-wellnessontwerp moeten alle materialen zorgvuldig worden gekozen. Het gebruik van natuurlijke en ruwe materialen zorgt al snel voor een authentieke look. Marmer en steen bieden een tijdloze optie. Kies je voor materialen als bamboe en hout, dan oogt dat heel natuurlijk en organisch. 

Maak gebruik van licht, geluid en geur 

De integratie van zintuiglijke ontwerpelementen in een thuis-wellness is een uitstekende manier om jezelf lichamelijk als geestelijk te laten ontspannen. Zo kan het gebruik van natuurlijk licht helpen vitamine D te produceren, slaappatronen te reguleren en je stemming te verbeteren. Daarnaast stimuleren de verschillende kleuren van het licht diverse emoties. Natuurlijke geluiden als regen zorgen voor een ontspannende omgeving te creëren. Verder kan een rustige geur kan helpen om een extra gevoel van luxe in een thuis-wellness te creëren en een diepere ontspanning te bevorderen. 

Elementen van een spa

Er zijn een aantal zaken die we telkens terug zien komen in een spa. Zo hebben de inloopdouche, de sauna en de jacuzzi. Deze laatste is zeer populair. Een jacuzzi is heerlijk om in te ontspannen. Je komt echt tot rust en merkt dat je een stuk fijner door het leven gaat. Zo ben je minder gefrustreerd en komt er goed werk uit je noeste arbeid.