Een vakantiehuis in Spanje is natuurlijk voor veel mensen een droom, maar waarom zou jij die droom niet uitlaten komen? Zeker als jij iemand bent die geregeld tot zeker elk jaar wel een keer naar Spanje gaat. Twijfel je nog en vind je de beslissing te groot? Geen probleem we geven je graag wat voordelen mee om je keuze makkelijker te maken. Ook als je misschien wilt emigreren naar Spanje vind je in deze blog de informatie die je zoekt. We bespreken in deze blog namelijk de punten en voordelen die Spanje aantrekkelijk maken.

Waarom Spanje?

Spanje is een prachtig land! Daarom geven we je graag wat redenen op een rijtje om toe te lichten waarom je hier prima zou kunnen wonen.

  1. Uiteraard het weer! Spanje heeft een warm en zonnig klimaat, vooral aan de kustgebieden. Dit is een aantrekkelijke factor voor mensen die willen ontsnappen aan de koude en regenachtige winters in andere delen van Europa.
  2. De levensstijl in Spanje is ontspannen en genietend. Men geniet van lange maaltijden, siësta’s en uitgebreide familiebijeenkomsten. Bovendien is de Spanjaard gastvrij en vriendelijk.
  3. Spanje heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn architectuur, kunst, muziek, dans en literatuur.
  4. Spullen op locatie! Zeker als je voor een vakantiehuis aan het kijken bent is het fijn om niet steeds je spullen in het vliegtuig hoeft mee te sjouwen, dit scheelt overigens ook best wat geld.
  5. Je eigen bed en douche! Wat hygiëne betreft is het natuurlijk heel erg fijn om je eigen spullen te hebben, wetende dat er niet 100 andere in hebben gelegen.
  6. Het kopen van een huis in Spanje kan ook een goede investering zijn. De vastgoedmarkt in Spanje is stabiel en de huurprijzen zijn relatief hoog, waardoor het kopen van een huis een goed rendement op de lange termijn kan opleveren.

Al deze factoren maken een huis kopen in Spanje aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een aangename levensstijl en investeringsmogelijkheden in een prachtig land.

Veiligheid als jij er niet bent

Als je er nou voor kiest om een vakantiewoning aan te schaffen in Spanje en je geregeld weer terug gaat naar eigen land is het natuurlijk wel handig dat je zeker weet dat je huis veilig achter blijft. Ook hiervoor kun je een aantal dingen ondernemen. Zorg voor goede en misschien wel extra sloten bij je deuren en ramen. Zorg dat je goed met de buren overweg kunt en die een oogje voor je in het zeil houden.

Wat we ook vaak zien gebeuren is dat de eigenaren van de woningen het huis te huur aanbieden voor een mooie prijs. Dit zorgt er wel voor dat je huis altijd bewoond is. Tuurlijk is het wel aan te raden om een bekend en vertrouwd iemand toe te laten in het huis en wat duidelijke regels af te spreken.